• Gør jeres event perfekt!
  • Find underholdning, Festmusik og meget mere!
  • Nemt og simpelt overblik
Menu

Underholdning til 60 års fødselsdag

Underholdning til 60 års fødselsdag – fem ideer 

Når man skal holde eller til runde fødselsdage, er det som regel lidt mere specielt end ved almindelige fødselsdage. De fleste runde fødselsdage bliver holdt, i lidt større forsamlinger bestående af venner og familie fra nær og fjern. Nogle af sine gæster, kan være nogle man har kendt i længere tid som er tilbage fra folkeskolen, militærtiden, nabobørnene fra man var lille eller noget helt andet. For de øvrige gæster, kan det nogle gange være svært at finde ud af hvem er hvad til fødselaren. Derfor kan det være en fordel at have selskabslege som en del af festen. 

5 gode og sjove ideer

Hvad er årsagen til at gæsterne rejser sig?

Tag fødselaren på en stol midt i rummet hvor alle kan se hvad der foregår. På et A4 eller A3 står der nogle sætninger af forskellige art som kan være: 

  • Har du gået i skole med fødselaren? 
  • Er du barn eller barnebarn til fødselaren?
  • Dyrker i sport sammen?
  • Har i fælles interesser?

Dette er blot nogle af de sætninger der kan være iblandt forslagene. Vis gæsterne en sætning ad gangen, og den sætning der passer til den enkelte gæst, skal gæsten rejse sig op, sammen med de øvrige gæster hvor samme sætning passer til. Nu er det fødselaren der skal gætte sætningen og sammenhængene iblandt de stående gæster. 

Maleri fra gæsterne kan være en ekstra gave 

Hver gæst skal i løbet af festen, male et fælles maleri i samarbejde med hinanden. Hver gæst har et enkelt eller to penselstrøg, som til sidst skal ende med at blive et maleri. Dette er en hyggelig gestus som fødselaren vil sætte pris på fremover. Dem der har planlagt denne leg, bør sørge for et tomt lærred, pensler og maling. 

En tale slår aldrig fejl – tænk nyt når du laver og holder tale

En tale kan for de øvrige gæster være kedelig og langsommelig. Hold gæsterne og ikke mindst fødselaren underholdt ved at gøre dit indslag sjovt og unikt. De fleste har adgang til en computer, en projektor og et godt program, hvor det er muligt at lave et sjovt diasshow som alle kan hygge sig med under talen. Når diasshowet og talen er færdig, kan det være gemt på et flytbart drev, som fødselaren kan få som en ekstra gave. Billederne på diasshowet bør handle om det du taler om. Billederne må gerne bestå af sjove, skøre og festlige billeder af fødselaren. 

Hvem eller hvad er fødselaren? 

Her kan man igen få alle til at lege med. De gæster der finder på denne leg, bør have nogle papirer klar hvorpå der står hvem eller hvad fødselaren er. Denne sættes i panden på fødselaren. De øvrige gæster kan give små hint i samarbejde med hinanden. Del bordene lidt op, så hvert bord eller gruppe har et hint inden turen går til næste bord eller gruppe. Fødselaren skal gætte hvem eller hvad de er blevet til i denne leg. Sørg for at fødselaren sidder hvor alle kan se personen. På denne måde er det nemmere at have alle gæster med til legen. Sørg gerne for der er små præmier som kan bruges, hvis der gættes rigtigt. Præmierne må gerne være noget i retning af det vedkommende er blevet til i legen. Hvis selskabet er større, brug da større papir til at skrive hvad eller hvem vedkommende skal gætte, så hele selskabet kan se hvilke hint de skal give. 

Sommerfesten må gerne indeholde sjove udendørs lege 

Trillebør løbet er altid et sikkert hit til en sjov leg. Del hele forsamlingen op i to lige store grupper. Så skal hver gruppe dele op i to og to deltagere. Der må gerne være lavet en forhindringsbane til hvert hold. Nu handler det om den ene skal sidde i trillebøren med enten et æg eller en øl, mens den anden kører med personen. Forhindringsbanen skal gennemføres uden ægget tabes eller smadres, eller øllen stadig er hel. Kapslev skal selvfølgelig være taget af. Hvis man skal gøre det ekstra sjovt og svært, skal der være tid på. De hold der kommer hurtigst og mest korrekt i mål, skal til sidst dyste mod hinanden for at der kan findes en vinder. Denne leg er sjov. 

Skriv en kommentar