Toastmaster til konfirmation

toastmaster konfirmation

Toastmaster til konfirmation – det skal man huske.

Konfirmationen er en vigtig dag i et ungt menneskes liv. Det er dog heller ikke mindst en vigtig og stor dag i det unge menneskes forældres liv. I teorien er det nemlig den dag, hvor den unge konfirmand overgår fra børnenes til de voksnes rækker. Det er så at sige et overgangsritual. De færreste forældre vil nok mene, at deres søn eller datter på magisk vis er blevet mere moden efter deres konfirmation. Alligevel kan det være ganske fint at have en dag, der understreger, hvordan de unge mennesker bliver ved med at vokse sig større og større, ældre og ældre.

En vigtig og stor dag for mange

Netop fordi konfirmationen er en så vigtig dag for op til flere mennesker, er det selvfølgelig også helt enormt vigtigt, at der er styr på, hvordan dagen forløber. Meget af den slags kan konfirmanden og dennes nærmeste familie selvfølgelig selv tage sig af. Det kan for eksempel være ting såsom maden, bordopdækningen og så videre. Andre ting vil være noget sværere at varetage for lige netop dem. Det vil for eksempel være at styre slagets gang, når det kommer til sange, taler og hilsner på dagen. Lige netop derfor vil man ofte også finde en såkaldt toastmaster til konfirmation, hvis eneste opgave netop er at sørge for, at ingen taler, når de ikke skal.

Til en konfirmation vil der nemlig ofte være rigtig mange sange og taler, og er man toastmaster til konfirmation er det derfor vigtigt at styre disse. Har man ikke en toastmaster til konfirmation, kan man nemlig ende med, at tale og sange bliver uhensigtsmæssigt fordelt. Der er absolut ingen, der har interesse i, at alle disse falder enten først eller sidst på dagen. Man vil selvfølgelig gerne have dem spredt og sørge for variation. Er der desuden noget, der kræver ekstra meget at de indbudte eller konfirmanden, kan det selvfølgelig også være hensigtsmæssigt at lægge disse indslag først.

Vær velovervejet

Særligt til konfirmander, hvor der også er en del unge mennesker i kraft af konfirmandens unge alder, bør man som toastmaster også forvente nogle lidt mere energiske og krævende indslag end bare en lang tale eller en lidt kedelig og kringlet sang. Det kan for eksempel være konkurrencer. I kraft af deres energifyldte natur kan det være en god ide, at toastmasteren lægger sådanne indslag først på dagen.

Det er lige netop sådanne overvejelser en god toastmaster til konfirmation bør huske at gøre sig. Derudover er noget af det vigtigste dog, at man husker at præsentere sig fra festens start, så eventuelle indslag kan komme dig for øre. Der er dog rigtig mange måder at være toastmaster til konfirmation på. Nogle er meget synlige, mens andre stort set ikke bemærkes. Det er igen noget, man bør huske at overveje. Er man velovervejet både før under og efter sin tjans som toastmaster til konfirmation, kan det dog ikke gå helt galt. Er du klar til opgaven? Hvis blot du husker på det ovenstående, skal det nok gå.

Du kan finde flere ideer og tips til hvordan man skal være toastmaster her.

Læs mere om konfirmationen og forberedelserne her på Festguru eller på konfirmation.dk.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: