Talerække til bryllup

talerække til bryllup

Til de fleste bryllupper er der mange taler. Derfor skal der også gøres plads til dem alle. Heldigvis er det ikke specielt svært, da der er en officiel talerække, som skal følges. Vil man gerne overholde de gængse regler, så skal den traditionelle talerække følges til punkt og prikke. Du kan se talerækken herunder.

Her er talerækken til brylluppet

Find talerækken blandt alle gæsterne herunder.

1. Vært

Den første taler er altid værten. Typisk er det brudeparrets forældre eller brudgommen. Dette skal blot være en kort tale, hvor man byder velkommen og orienterer om de praktiske aspekter ved aftenen. Det inkluderer bl.a. toiletforhold og rygepolitik.

Når værten har orienteret om de praktiske forhold, er næste opgave introducere aftenens toastmaster, som også er den næste i rækken til at tale.

2. Toastmaster

Toastmasteren skal lægge ud med at give sig selv til kende og orientere om aftenens forløb. Det skal gøres, så andre med uanmeldte indslag ved, hvor de skal henvende sig.

Ofte holder toastmasteren også en kort tale. Den kommer dog først senere, når der ikke er flere, der skal sige noget, før forretten er blevet taget af bordet. 

3. Brudens far

Når alle de praktiske taler er overstået, så er det blevet tid til den første rigtige tale i løbet af aftenen. Det er brudens far, der får æren af at være den første taler.

I denne tale skal han bruge tid på at takke hans datter for barndommen, men også på at byde brudgommen et hjerteligt velkommen i familien.

4. Brudgommen

Den næste taler i den officielle talerække, er brudgommen. Traditionen tro, skal han takke værten for festen, hvis ikke det er ham selv, der betaler for gildet.

Når han har gjort det, så skal han sige tak til dine svigerforælder for datter. Det vigtigste er dog, at erklærer sin store og evige kærlighed til hans brud. Det er primært det, som talen handler om.

5. Forloveren

Den femte person, der får lov til at tale, er forloveren. Der er også en lille tradition forbundet med talen, da det er forloverens job at fortælle lidt om brudgommens tilværelse som ungkarl.

I selvsamme tale skal forloveren selvfølgelig også komme ind på det lange venskab, han og gommen har haft med hinanden. Det er selvfølgelig på baggrund af det lange venskab, at han er blevet forlover.

6. Brudgommens far

Den sjette taler i den traditionelle talerække, er brudgommens far. Ifølge skik og brug skal hans tale henvende sig direkte til bruden, og derfor ikke hans egen søn, som mange tror.

Det er hans opgave at byde bruden velkommen i familien. Der er selvfølgelig også mange fædre, der advarer (i sjov) mod brudgommen.

7. Brud

Den både syvende og sidste i den klassiske talerække, er bruden. Hvis der er andre, der har lyst til at holde en tale, så kan bruden dog også vælge med sin tale til allersidst.

I sin tale skal bruden fortælle om hendes møde med gommen. Hun skal også komme ind på, hvordan deres forhold har udviklet sig siden dengang. Selvfølgelig skal der rundes af med at erklære hendes kærlighed til gommen.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: