Servietfoldning

Servietfoldning – 15 flotte ideer til servietfoldninger 

Servietter byder sig flot ud til enhver lejlighed. Uanset om du skal have en, to eller mange til spisning eller hygge, så er en flot borddækning altid belejligt. Man kan lave pæne, sjove og elegante foldede servietter. Man kan også lave de helt klassiske og enkle servietter. Hvis man derimod mangler ideer og inspiration, så fortvivl ikke da der her kommer nogle bud på hvordan dine servietter kan se ud. Servietter kan fås i forskellige størrelser, farver og papirvalg. 

Servietterne til juletid 

Foldede juletræer, stjerner eller hjerter byder sig godt ud til julens bordopdækning. Brug gerne julens farver til disse servietter, mens der samtidig er samspil mellem dugen og lysene. 

Servietterne til dem der går til holdsport som fodbold og håndbold  

Fold små trøjer eller T-shirts med spillernummer på. Det viser hvilket tal du spiller i til kampens sport. 

Viften passer til alle fester 

Denne foldeserviet er du med garanti stødt på, når du har været gæst til en fest. Hvis du endnu ikke kender den, så kommer du helt sikkert til det. Denne serviet er foldet som en vifte, som pryder enhver fest og lejlighed godt ud. Den løfter servietten fra tallerkenen, fordi den har lidt højde på sig. 

Vifte på en rund serviet 

Her skal man bruge en serviet til at sno så den bliver rund. Derefter skal man bruge en anden serviet hvor man laver en vifte. Tag et bånd og bind disse så sammen så viften står op og den snoede serviet ligger på tallerkenen. 

Bryllup, konfirmation og barnedåbsservietterne skal gerne være elegante 

Den elegante stil passer bedst til de finere fester. Her kan det være en fordel at anvende dobbelt sejl. De er nemme for gæsterne at folde ud, samtidig med at det ser flot ud. 

De runde servietter 

Hvis man anvender en rund servietholder, kommer servietterne til at ligne små rør, som lægger pænt på tallerknerne. Dette kan med stor fordel også sammensættes med bordkort. 

Middagsservietten til det afslappet selskab 

Selvom selskabet er afslappet, må borddækningen gerne være flot. Her kommer middagsservietten i spil. Man folder servietten så bestikket kan lægge pænt indeni servietten, ved siden af tallerkenen. 

Børnefødselsdage bør også have foldede servietter

Der mangler som regel ikke noget til børnefødselsdagene. Her findes blandt andet populære Disney servietter. Men er barnet til hverken Barbie eller Spiderman, så fold servietterne til små kaniner. Farverne kan enten være ensfarvet, prikket eller stribet. Hold igen farverne ens i hele temaet da det tager sig bedre ud. 

Studenterne kan også få deres egne servietter 

Brug lidt ekstra tid på denne. Fold servietter som studenterhuer hvor ”solskærmen” er den farve som studenten har fået huen i. På denne måde passer studentens hue på den linje vedkommende har læst, samtidig med der er samspil til borddækningen. 

Svanen kan bruges til alt 

Endnu en smuk og elegant serviet som er formet som en svane. Hvis man er helt ideløs på borddækningen, kan denne med stor fordel anvendes til alle slags fester og selskaber. 

Tårnet er på vej tilbage 

For nogle år siden, var dette en af de største hit indenfor foldede servietter. Dog er den på vej tilbage igen. Den syner godt og elegant fordi den er så enkel som den er. Anvend gerne en klips i toppen, så der er plads til bordkortet. 

Slipset egner sig godt til runde fødselsdage eller konfirmationen for drenge 

Slips foldet af servietter er virkelig et hit ved drenge og herrer festerne. Denne slips kan anvendes til både de fine herrefrokoster eller til alle herrerne der er med til festen. Servietterne behøver ikke at være ens til både drenge og piger, hvilket nogle gange er en fordel, fordi det giver et andet spil i bordopdækningen. 

En rose så rød – andre farver kan også bruges 

Roserne kan laves på flere forskellige måder. Men den enkle måde er at komme servietten i et glas, ret på den indtil det ligner en rose. Dog kan man også sagtens folde servietter der ligner en rigtig rose. 

Stofservietten til knuder 

Der er kommet nogle nyere servietter som minder lidt om et tørklæde. Disse kan genbruges og vaskes hver eneste gang. På denne type servietter kan man med stor fordel nøjes med at binde en flot knude, så det kommer til at ligne en sløjfe. Det er enkelt, nemt og praktisk. Fås i flere flotte farver. 

Trekanterne er nogle af de mest anvendelige til hjemmets fester 

Fold en trekant og stil eller læg den på tallerkenen. Så har du en flot og enkel foldet serviet som kan bruges til alle lejligheder. Dog er denne en af de mest anvendelige servietfoldning hvis man skal have gæster til brunch eller eftermiddagskaffe. 

Pynt servietterne ekstra meget 

Uanset hvilken fest eller selskab man skal holde, så kan man med stor fordel pynte sine foldede servietter ekstra op. Brug fantasien ved at gå på opdagelse i havens blomster og blade. Man kan sagtens bruge blade, små grene og blomster i forbindelse med servietter der skal se godt ud. Der er flotte servietter til enhver lejlighed, det er bare med at have ideerne. Hvis man ikke har ideerne, så bør du lede rundt på internettet eller festforretninger. Her er der muligheder nok for at få den rette ide og inspiration. 

Duge, stearinlys og bordpynt 

Når man pynter op til fest, ser det pænest ud hvis der er en sammenhæng mellem dugene, servietterne, lysene og bordpynten. Hvis man anvender ensfarvet duge, kan man lægge en løber ud på midten som er anderledes i farverne. De fleste der skal holde fest, sørger for at lys, servietter og dugene på en eller anden måde passer sammen. Bordpynten kan være alt fra grene og blade, til små figurer af enten studenter, håndbolde, fodbolde eller hvad teamet for festen er. 

Første gang man holder fest 

Kan det være svært at vide hvordan man gør med både borddækning, siddepladser, bordpynt og diverse andre ting. Ved lejet lokaler, kan der hentes hjælp til borddækningen via personalet. De har før hjulpet nogle som ikke har prøvet det før.  

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: