Vores guide:

Selskabslege

Selskabslege

Der findes rigtig mange sjove selskabslege. Derfor er problemet ikke at finde nogle sjove selskabslege, man kan bruge. Det handler i højere grad om at udvælge en håndfuld af dem. Det har vi dog gjort for dig, hvorfor du herunder kan finde fem forskellige selskabslege.

De sjove selskabslege her

1. Hvem er jeg?

I denne leg skal man have en seddel i panden. Her skal den enkelte deltager forsøge at gætte sig frem til det navn, man har stående i panden. De andre deltagere må kun besvare spørgsmålene med ’ja’ eller ’nej’. Man skal derfor stille nogle meget velvalgte spørgsmål.

Dertil bør det siges, at det handler om at stille færrest mulige spørgsmål, før du gætter rigtigt. Det er hende eller ham, der har stillet færrest spørgsmål, der vinder. Det er netop derfor, man skal stille nogle velvalgte spørgsmål.

2. Tændstik i munden

Til en start skal man vælge en spilleder, der skal skrive en masse sætninger ned på små stykker papir. Herefter skal de lægges ned i en skål. Nu skal resten af selskabet deles op i to hold. Hvert hold skal vælge en holdleder, der skal bytte plads med den anden holdleder.

Nu skal spillederen trække et stykke papir med en sætning. Denne sætning skal rækkes videre til én af de to holdledere. Han eller hun skal nu læse den respektive sætning. Det skal dog gøres med en tændstik, der står lodret mellem tænderne. Holdet skal gætte, hvad sætningen er.

3. Musikquiz

Hvis der er noget, der altid er et hit, så er det en musikquiz. Det er dog også en leg, der kan leges på forskellige måder. Det er bedst, hvis man laver en række kategorier, som quizzen skal omhandle. Derved kan et hold få lov til at vælge en kategori, som modstanderholdet skal afspilles en sang inden for.

Hvis man gerne vil gøre det ekstra sjovt, så kan man lave en regel om, at én på holdet skal drikke et shot, før der må svares.

sjove selskabslege

4. Hvis hemmelighed er det?

Dette er en rigtig sjov lev, hvis I gerne vil lære hinanden bedre at kende. Alle deltagere skal skrive én af deres hemmeligheder på et stykke papir. Det kan være alt fra en pinlig situation til en stor præstation, som kun få kender til.

Dernæst skal alle sedlerne blandes sammen, hvorefter der skal trækkes en seddel. Nu skal hemmeligheden læses højt. Efter dette er gjort, så er det opgaven at finde frem til, hvis hemmelighed det er.

5. Seddel under tallerkenen

Dette er – uden tvivl – en leg, du tidligere har hørt om. Det ændrer dog ikke på, at den er rigtig sjov. Der skal lægges en seddel under hver tallerken, så hver deltager har deres egen seddel. På denne seddel skal der stå en udfordring.

Det er op til arrangøren, hvorvidt det skal være en pinlig, sjov eller måske relativt ordinær udfordring. Det er dog en god idé, at man ikke går alt for meget til den, hvis det er et selskab med mange personer, der ikke rigtigt kender hinanden.

selskabslege for voksne

Del: