Polterabend lege

polterabend lege

Polterabend lege – 5 sjove lege

Hvis du står for at skulle arrangere en polterabend for en ven eller veninde, så er det en god idé at planlægge en række lege. Der findes mange lege, der kan bruges til en polterabend, hvorfor mulighederne er store, når du skal arrangere en polterabend.

Faktisk er udvalget af lege så stort, at du er nødt til at være selektiv med, hvad du vælger. Hvis det er noget, du har svært ved, så kan du blot benytte dig af de lege, der er beskrevet herunder. Det gør det nemt for dig at finde en række lege. Hvis ikke alle fem laver falder i din smag, så vil min. én af dem i hvert fald gøre.

1. De forbudte ord

Det er en simpel leg, men det gør den ikke mindre sjov. I skal lave en liste over ord, ingen må sige. Beslut jer også for en straf, hvis nogen skulle falde i. Det skal selvfølgelig være normale ord, som man nemt kan komme til at anvende i en ordinær samtale.

I kan også vælge, at I ikke må sige hinandens navne. Der er mange muligheder. Det er dog op til jer selv, hvad det skal være. Tilpas jeres straf til det selskab, der er med. En sådan straf kan være alt fra at tage en slurk af sin genstand til at skulle fortælle en plat vittighed.

2. Gæt en gave

Her er der tale om en leg, der både er hyggelig, men som også kan hjælpe alle gæster med at lære hinanden bedre at kende. Alle gæster skal have en lille gave med til brud eller gom, der signer noget om det forhold, de hver især har til ham eller hende.

Det kan være en gave, der fortæller noget om, hvordan de mødtes, en oplevelse, de har haft sammen, eller måske noget, der handler om en intern joke. Man kan lade de andre deltagere gætte, hvem de enkelte gaver er fra, men ofte er det brud eller gom, der skal gætte, hvem der har haft gaverne med.

3. Hvem har skrevet hvad?

Dette er en leg, der mindre en del om ’Gæt en gave’, som er beskrevet herover. Den er dog en del nemmere at stable på benene, uden at have forberedt den. Hvis I pludselig mangler et underholdende indslag i løbet af aftenen, så er dette en ideel leg.

Hver gæst skal blot skrive et minde om bruden eller gommen på en seddel. Herefter skal den lægges ned i en hat eller en skål. Derefter skal bruden eller gommen læse sedlerne højt og gætte på, hvem der har skrevet hvad. På lige fod med legen herover, så kan man dog også vende den om, og lade gæsterne gætte i stedet.

4. Det vidste I ikke om mig

Hvis I mangler en lege, der kan fungere som en god samtalestarter, så har I hermed fundet den. Her skal hver gæst skrive en hemmelighed eller en overraskende ting om sig på et stykke papir. Dernæst skal det lægges ned i en hat eller i en skål. Det er helt op til hver person at finde ud af, hvad de gerne vil skrive.

Bagefter skal alle deltagere selvfølgelig forsøge at gætte, hvem der har skrevet hvad. Man kan enten vælge at dele deltagerne op i to hold, eller lade være person spille for sig selv. Der skal selvfølgelig være en form for pointsystem, så der faktisk kan findes en vinder af legen, hvad end det er et hold eller en person.

5. Seddel under tallerkenen

Der er ikke mange lege, der er mere klassiske, end denne. Det er en leg, alle kender, og det er en leg, som de fleste har prøvet. Legen skal selvfølgelig arrangeres af én, der adgang til borddækningen før tid, så der kan placeres nogle sedler under tallerknerne. Det skal selvfølgelig gøres, uden at de andre gæster opdager det.

Når alle gæster sidder ved bordet, skal man rejse sig og fortælle, at der under hver tallerken ligger en seddel, hvorpå der står en lille udfordring til ham eller hende, der sidder der. Det er en udfordring, der skal klares i løbet af aftenen, men man bestemt selv, hvornår det skal gøres på aftenen.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere mm.. Kontakt vores artister direkte, eller opret en forespørgsel og modtag tilbud fra artister, der matcher jeres ønsker.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Drikkeviser

Drikkeviser – Find de bedste drikkeviser her Der findes et hav af sjove drikkeviser, der kan bruges til fester. Nogle

Læs mere »

Del: