Krondiamantbryllup

krondiamantbryllup

Krondiamantbryllup – hvor mange år og traditioner?

Det er de færreste, der er så heldige, at de får lov til at fejre deres krondiamantbryllup. Derfor er det også en bryllupsdag, der ikke byder på synderligt mange traditioner. Hvad det betyder er, at det er op til hvert enkelt par at vurdere, hvordan (og om) de ønsker at fejre deres krondiamantbryllup.

Når man har været gift i 65 år, kan man fejre sit krondiamantbryllup. Derfor er det også kun ganske få, der når at fejre denne dag. Det kræver nemlig, at man ikke blot har fundet hinanden i en tidlig alder, men også, at man vælger at gifte sig på et tidligt stadie i sit liv. Det er der kun ganske få, der vælger at gøre.

Krondiamantbryllup – En helt særlig dag

Hvis man har været så heldig at møde den eneste ene allerede i tyverne, og man også har valgt at gifte sig i denne alder, kan man godt nå at fejre et krondiamantbryllup. Det kræver dog at begge parter er ved et godt helbred. Ofte er man nemlig et godt stykke oppe i alderen, hvis man kan fejre sit krondiamantbryllup.

Er begge parter 20 år, når de bliver gift, så kan man fejre sit krondiamantbryllup, når man er fyldt 85 år. Det er dog meget sjældent, at folk har fundet den eneste ene, før man er fyldt 25 år. Dertil er det også kun ganske få, der bliver gift, før de er fyldt 30 år. Det understreger, at det kun er få, der kan fejre denne bryllupsdag.

Hvis man venter med at blive gift til man er 30 år, kan man således først fejre den store dag, når begge parter er fyldt 95 år. Til trods for at vi bliver ældre og ældre, som følge af lægevidenskaben, er det desværre ikke alle, der er så heldige, at de når så høj en alder.

Ydermere er det heller ikke alle, der formår at holde sammen i så mange. Det er desværre noget, der kan ses på skilsmisseraterne.

Hvordan fejres et krondiamantbryllup?

De fleste er godt klar over, at der er specielle traditioner til både kobber-, sølv- og guldbryllup. Det er der dog ikke noget af ved et krondiamantbryllup. Det kan der være flere årsager til, men det er dog sandsynligvis som følge af, at det kun er få ægteskaber, der varer ved i så lang tid, at de kan fejre en sådan dag.

Endvidere er parret også i en alder, hvor de kan være besværet på flere måder. Det er selvfølgelig også en af grundene til de. En af de klare gengangere er den traditionelle æresport, der er at finde til en stor del af de bryllupsdage, der markeres. Det er ikke en fast tradition, men nogle vælger dog at sætte en æresport op.

Æresporten sættes op om morgenen

Hvis det er besluttet, at der skal sættes en æresport op, skal denne sættes op over hoveddøren. Når det er gjort, så vil der traditionelt være morgensang. Når morgensangen er overstået, er der også morgenbord for gæsterne med kaffe og morgenbrød.

Der er også nogen, der vælger at alliere sig med spillemænd, der kan lægge melodi til nogle af de sange, der skal synges. Her er der mange, der vælger nogle af de sange, der også bruges ved sølv- og guldbryllup. Det kan være sange såsom ’I østen stiger solen op’ eller ’Det er så yndigt at følges ad’, der begge er populære.

Andre vælger at holde en fest

Hvis det er noget, man føler, at man har kræfterne til, så er det også muligt at holde en fest i forbindelse med den store dag. Det er ikke et krav, at det skal være en fest, der afholdes på selve dagen. I de fleste tilfælde er det faktisk en fest, der bliver afholdt den efterfølgende weekend – ligesom ved fx et sølv- eller guldbryllup.

Det er dog ikke et krav, at det er en fest, der holdes om aftenen. Det kan også sagtens være en fest, der bliver afholdt i løbet af dagen. Det kan fx være i forbindelse med en frokost eller blot kaffe i løbet af eftermiddagen. Det vigtigste er, at det er en fest, der byder på de rette rammer, så man hygge sig med familie og venner.

Der kommer ingen hilsen

Opnår man at fejre denne bryllupsdag, betyder det, at man fem år tidligere har fejret sit diamantbryllup, hvor der er tradition for, at brudeparret modtager en hilsen fra den siddende regent. I skrivende stund er det en hilsen fra Dronning Magrethe.

En sådan hilsen bliver der dog ikke sendt ved et krondiamantbryllup. Det er der nemlig ikke nogen tradition for, at man gør. I stedet kan man dog glæde sig over, at man har hinanden, og at man har modtaget en hilsen fra den siddende regent blot fem år tidligere i forbindelse med sit diamantbryllup.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: