Kobberbryllup

kobberbryllup

Når man har været gift i 12,5 år, kan man fejre sit kobberbryllup. I modsætning til et sølv- og guldbryllup, så er der ikke synderligt mange faste måder at fejre dagen på. Det er der flere grunde til, men det skyldes dog i høj grad, at kobberbrylluppet faktisk er en relativt ny tradition at fejre.

Temaet for et kobberbryllup er, at tingene skal gøres halvt ift., hvis det var et sølvbryllup. Der er fx mange, der vælger at lave en halv æresport, så den stopper halvvejs over døren. Andre vælger at gøre den så lav, at man er nødt til at kravle under den – eller i hvert fald er nødt til at bukke sig, for at komme under den.

Afhængigt af smag og behag, så er der også mange, der vælger at dekorere æresporten med grøntsager frem for blomster, såfremt det er et kobberbryllup. 

Hvad kan man pynte æresporten med?

Der findes et væld af gode måder, hvorpå man kan pynte en æresport til et kobberbryllup. Der er ikke noget i vejen for, at man laver en fuldbyrdet æresport, ligesom der heller ikke er noget i vejen for, at man laver lidt sjov ved at pynte den med grøntsager. Foruden dette, så kan den bl.a. pyntes med det nedenstående:

  • Gran: Hvis det er et kobberbryllup, der falder på en årstid, der er moden for grad, så er det ideelt at gøre brug af gran. Det er let at komme til, og det fylder også godt på en æresport. Dertil er det muligt at binde sløjfer i, gøre brug af blomster, eller pynte med grøntsager, for at fylde rammen ud.
  • Kobberfarvede bøgegrene: Hvis du ønsker at skabe en lidt anden effekt, så er det muligt at pynte lidt på æresporten ved hjælp af en kobberfarvet spray. Det skal du blot sprøjte på pynten. Både blade og grene vil være flotte som kobberfarvede i en æresport. Man kan hertil bruge grankogler og blomster.
  • Mos: Det er især velegnet at gøre brug af mos som pynt på en æresport, hvis det er et kobberbryllup, der falder om efteråret eller om vinteren. Det er der flere gode grunde til, men det handler dog især om, at det fylder godt. Samtidig er det nemt at sætte op og kan holde sammen på æresporten.

Hvilken musik spilles ved et kobberbryllup?

Det er meget normalt, at der spilles morgenmusik ved både et kobber- og et sølvbryllup. Som følge af, at man har været gift i halvt så lang tid ved et kobberbryllup, som ved et sølvbryllup, så er der mange, der som følge af dette vælger at spille morgenmusikken halvt. Det er dog ikke noget, der er et decideret krav.

Hvad det betyder er, at musikken startes ved det sædvanlige sølvbryllupsprogram, men at det dog kun bliver spillet halvt igennem. Der er andre, der helt fravælger at spille musik, hvorfor de i steder vækket parret med grydelåg. Man kan også finde træsko og spraymale dem med kobberfarve, såfremt de har et par træsko.

Det er også meget normalt, at man bruger en masse sjove artefakter til at pynte eller lave larme. Disse skal selvfølgelig være i kobber, som dog ikke bør være svært at finde, da det var meget populært før i tiden. Det er derfor muligt at finde rigtig meget kobber rundt omkring, hvis man er villig til at få i genbrug mv.

Hvordan holder man fest for et kobberbryllup?

Der er ikke lige så mange regler og traditioner ved et kobberbryllup, som det er tilfældet ved fx et sølv- eller guldbryllup. Tværtimod, så er det en fest, der i høj grad er kendetegnet ved, at der er frit valg på alle hylder. Der er ikke nogen fast måde at fejre dagen på, hvorfor man kan fejre dagen, som man har lyst til at fejre den.

De fleste par vælger at fejre deres kobberbryllup, men der er dog også mange andre par, der helt fravælger denne fest, fordi de hellere vil bruge deres penge på noget andet. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er en fest, der nødvendigvis skal koste dig mange penge. Det er helt op til dig selv, hvad den skal koste.

Det er jer, der bestemmer til kobberbrylluppet

Da der ikke er nogen regler for, hvordan du skal fejre et kobberbryllup, så er det helt op til parret selv. Hvis man gerne vil servere traditionel dansk mad, og blot have en hyggelig dag med de nærmeste, så kan dette sagtens gøres. Der er dog også et væld af andre muligheder, hvis blot man bruger sin kreativitet en kende.

I kan også slå jer mere løs, og holde en stor 80’er-fest, såfremt dette ønskes. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det vil være et hit blandt danskerne. Man kan endda bede folk klæde sig, som var det tilbage i 80’erne, hvis man ønsker dette. Det handler blot om at markere den store dag på en måde, som man selv har lyst til.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: