Gommens tale

gommens tale

Gommens tale – hvad skal man sige?

I den traditionelle talerække ved et bryllup, skal gommen tale som nummer fire. Hans tale afholdes lige efter værtens tale, toastmasterens tale og brudens fars tale. Der er mange mænd, der har svært ved at få skrevet deres tale. Det skyldes især, at de ikke rigtigt ved, hvad en sådan tale egentlig skal indeholde.

Det er en tale, der skal henvende sig til bruden. Dog startes den typisk med, at gommen siger tak til værten, medmindre det er gommen selv, der er vært. Derefter går turen videre til brudens forældre, der takkes for, at han har fået lov til at gifte sig med deres datter.

Normalvis efterfølges dette med en forsikring om, at han selvfølgelig nok skal passe godt på deres lille pige. Det er typisk noget, der især er henvendt til brudens far.

Hvad skal være med i gommens tale?

Det er en tale, der skal handle om din kærlighed til din hustru og hendes familie. Der bør dog ikke herske tvivl om, at det primære fokus i gommens tale, er hans kærlighed til bruden. Gommen skal bruge sin tale som en mulighed for at sætte ord på sin store kærlighed til sin brud.

Talen skal være henvendt til bruden, men man skal dog i lige så høj grad udvise sin store kærlighed overfor brudeparrets venner og familie. Talen kan fx handle om, hvordan brudeparret mødtes. Den kan dog også byde på små anekdoter for deres forhold, som har ledt op til, at de nu er blevet gift.

Man kan dog også vælge at give en beskrivelse af, hvordan man som gom blev modtaget af brudens familie og venner. Det er dog særligt gommens kærlighed til den udkårne, der skal være det primære fokus. Derfor er det også vigtigt, at man har fokus på at præsentere og beskrive denne kærlighed på alle tænkelige måder.

Det kan han gøre på flere måder. Han kan fx lave en liste over alle de egenskaber, han er glad ved hos hans hustru. Det er op til gommen selv at vurdere, om der er et behov for at uddybe disse. Han kan dog også blot vælge at udtrykke sin kærlighed ved at fortælle små historie om bruden og deres forhold.

Skal den være seriøs eller humoristisk?

Det er ikke et spørgsmål, der kan gives et svar på. Der er forskel på, hvad der gør sig bedst, alt afhængigt af den givne gom og brud. Dertil kommer det faktisk også an på, hvilke gæster, der er inviteret til brylluppet. Der er dog gomme, der vælger både det humoristiske, mens andre i stedet vælger dybfølt kærlighed.

Det bør dog nævnes, at det er lidt af en uskreven regel, at man som brudgom er nødt til at droppe at være macho, og erklære sin uforbeholdne kærlighed til bruden. Det bør dog heller ikke være et problem, da det er netop det, et bryllup handler om. Det er dog vigtigt, at det er det, der fylder mest i gommens tale.

Man skal også huske at der måske er børn med til festen og derfor er det værd at have med i tankerne. Læs mere her om at have børn med til brylluppet.

Fremgangsmåden er op til den enkelte gom

Det er helt op til den enkelte gom at vurdere, hvor meget han ønsker at der skal gøres ud af det. Der er nogen, der blot nøjes med at sige ’jeg elsker dig’, mens andre vælger at kombinere det med alt fra musik til digte og billeder. Det handler dog om at vise, hvad man føler, og derfor også om at udtrykke sin kærlighed.

Afhængigt af egne ønsker og kreativitet, er det også muligt at inddrage andre elementer i sit indslag, foruden selve talen. Det skal man dog gøre op med sig selv, da det ikke er nødvendigt. Det vigtigste er nemlig, at man får udtrykt sin kærlighed på den måde, man finder bedst.

 

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere mm.. Kontakt vores artister direkte, eller opret en forespørgsel og modtag tilbud fra artister, der matcher jeres ønsker.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Drikkeviser

Drikkeviser – Find de bedste drikkeviser her Der findes et hav af sjove drikkeviser, der kan bruges til fester. Nogle

Læs mere »

Del: