Fødselsdagsinvitation

fødselsdagsinvitation

Sådan skrive du en god fødselsdagsinvitation – find tekst og skabelon her.

Hvis du skal afholde en fødselsdagsfest, skal der selvfølgelig sendes indbydelser ud. I denne forbindelse er mulighederne mange, men de fleste vælger en digital mulighed. Det kan være alt fra Facebook til e-mail, der bruges. Mange bruger dog også fortsat fysiske invitationskort.

Skal du sende en fødselsdagsinvitation afsted til dine gæster, er der selvfølgelig mange ting at have styr på. Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at få lavet en god indbydelse til din fødselsdag, er du havnet på den rette side, da det netop er, hvad du kan læse om herunder.

Hvad skal du huske i din indbydelse?

Når du skal lave en indbydelse, er der en række specifikke informationer, der skal være styr på. Det gør sig særligt gældende for nedenstående:

Modtager: Først og fremmest er det vigtigt, at det er tydeligt, hvem modtageren er. Hvis du inviterer par eller par med børn, er det vigtigt, at det fremgår tydeligt at din invitation, hvem der konkret er inviteret.

Anledning: Det giver en idé om, hvad der ligger til grund for, at du sender en invitation ud. I dette tilfælde er det, at det er en fødselsdag, der skal fejres. Det er selvfølgelig vigtigt, at dine gæster ved, at det er en fødselsdagsfest.

Tidspunkt: Det giver sig selv, at du skal angive et tidspunkt for, hvornår festen finder sted. Er der flere tidspunkter, gæsterne skal komme på, er det vigtigt, at der ikke opstår forvirring.

Sted: Det er også vigtigt at huske, at du skal angive et sted. Når du gør det, er det vigtigt, at du er specifik. Det betyder selvfølgelig, at du skal angive den fulde adresse, så folk kan indtaste den på deres GPS.

Overnatning: Hvis der er behov for, at folk overnatter, eller du sørger for dette, er det også noget, der skal oplyses. Vil du blot give forslag til overnatning, kan du med fordel angive et par steder i nærheden af feststedet.

Svarfrist: Det er meget vigtigt, at du husker at medtage dette. Typisk angives det som SU, der er en forkortelse for “Svar Udbedes”. Det er op til dig selv at vurdere, hvornår svarfristen skal være. Er det en stor fest med spisning mv., vil du sandsynligvis gerne have styr på det hele i god tid.

Kontaktinformationer: Det er selvfølgelig væsentligt, at du angiver dette, så dine gæster ved, hvordan de skal melde til eller fra. En god idé er at angive både et telefonnummer og en e-mailadresse, så dine gæster selv kan vurdere, hvordan de vil melde til eller fra.

Afsender: Du skal selvsagt også angive, hvem afsender er, så dine gæster ved, hvem der har sendt indbydelse. Derfor skal du også sørge for at være tydelig omkring, hvem afsenderen er – det er især gældende, hvis I er flere om at holde festen.

Dresscode: Har du planer om, at der skal være en bestemt dresscode, er det også noget, der skal angives i indbydelse. Er der ikke nogen dresscode, skal du ikke angive noget om det i din invitation.

Der er ingen regler for, hvordan man laver en god invitation?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke er nogen regler for, hvad du skal skrive i en sådan invitation. De ting, der er angivet herover, er dog vigtigt at have med. Hvordan du vælger at informere om dem, er dog helt op til dig selv.

Det vil også sige, at du selv er herre over, hvorvidt du kaster dig ud i at skrive en lang tekst til din invitation. Der er nemlig stor forskel på, hvad folk har af præferencer i denne forbindelse. Nogen vil gerne skrive en lang tekst, mens andre foretrækker at holde det kort og præcist.

Står du over for at skulle skrive teksten til en fødselsdagsindbydelse, er det vigtigt, at du lader den afspejle, hvem du er. Dine gæster skal nemlig ikke være i tvivl om, at det er en indbydelse, der kommer fra dig.

Hvordan vil du sende din indbydelse?

Der er stor forskel på, hvordan folk vælger at sende deres indbydelser. Før i tiden var det kutyme, at man sendte dem som et lille kort. Sådan er det dog ikke i dag, hvor mange vælger at bruge de digitale muligheder, hvilket omfatter både e-mail og sociale medier.

Hvis du skal sende en fødselsdagsindbydelse afsted, skal du selvfølgelig finde ud af, hvordan du vil sende den. Skal det være fysiske kort, skal du have købt kort, der passer til anledningen. Folk skal nemlig ikke være i tvivl om, at det er en fødselsdagsfest, der er tale om.

Vil du gerne have, at din fødselsdagsindbydelse skiller sig ud fra mængden, er det selvfølgelig vigtigt, at du lægger energi og tid i den. Hertil sender de fleste deres invitationer via e-mail, Facebook e.l. Vil du skille dig ud fra mængden, er fysiske kort derfor værd at overveje.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere mm.. Kontakt vores artister direkte, eller opret en forespørgsel og modtag tilbud fra artister, der matcher jeres ønsker.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Drikkeviser

Drikkeviser – Find de bedste drikkeviser her Der findes et hav af sjove drikkeviser, der kan bruges til fester. Nogle

Læs mere »

Del: