Diamantbryllup

diamantbryllup

Når et par har været gift i 60 år, kan de fejre diamantbryllup. Ofte er det et arrangement, der bliver arrangeret af deres børn, familie eller venner, eftersom brudeparret selv er oppe i årene. Typisk er de omkring 80 år eller ældre.

Derfor er det ikke nødvendigvis en bryllupsdag, der markeres med en stor fest. Derfor kan man dog sagtens gøre det til en god dag alligevel. Til dette formål kan du finde lidt inspiration herunder.

Gode idéer til et diamantbryllup

Hvis du skal arrangere et diamantbryllup for dine forældre, svigerforældre el.lign., kan du herunder finde en række gode idéer.

Morgenmad

Det er en god idé at starte dagen med morgenmad. Det afhænger dog af parrets normale rytme. Hvis de begge stadig er raske og rørige, kan man bestille et morgenbord udefra. Dertil kan der også synges for parret, som det er kutyme ved bl.a. sølv- og guldbryllup. Det handler dog blot om at gøre dagen hyggelig for parret.

Æresport

Det kan være festligt med en æresport. Det er noget, som brudeparret garanteret vil sætte stor pris på, hvis de fortsætter bor sammen. Det er dog ikke altid, da det kan være, at den ene part bor på et plejehjem, mens den anden fortsat bor hjemme. Det eliminerer dog ikke muligheden for at sætte en flot æresport op.

Middag

Der er mange, der vælger at starte et diamantbryllup om morgenen. Typisk har parret ikke energi til en lang fest om aftenen. Hvis parret har energi til dette, så kan man vælge at sørge for en middag. Det er en god idé at bestille mad udefra til dette. Derved er der ikke nogen, der skal stå for at lave mad til hele selskabet.

Underholdning til et diamantbryllup

Der findes selvfølgelig mange former for underholdning, der kan bruges til et diamantbryllup. Igen er det dog vigtigt at huske på, at det ikke er sikkert, at parret har en masse energi. Derfor skal underholdeningen også være tilpasset til dem og deres energiniveau. Du kan finde et par gode forslag herunder.

En mindebog

Man kan lave en mindebog til parret. Det kan gøres på flere måder. Enten i form af en fysisk bog med billeder fra deres tid sammen, eller i en digital form, der kan vises frem ved hjælp af en PC og en projektor. Idéen med dette er, at gæster og brudeparret kan se tilbage på deres mangeårige ægteskab i fælleskab.

Et fælles maleri

Dette kan også være et hyggeligt indslag. Der skal købes ind til, at gæsterne sammen kan male et maleri, der kan gives som gave til brudeparret. På denne måde kan folk hygge sig med at male, mens det i sidste ende vil udmønte sig i et maleri, der kan minde brudeparret om deres herlige diamantbryllup.

Find flere ideer til god underholdning til bryllup her.

Traditioner til diamantbryllup

Du kan finde flere ideer og traditioner til diamantbrylluppet i videoen herunder, som er fra et ægte diamantbryllup.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: