Bryllupsreception

bryllupsreception

Bryllupsreception – Hvad skal man huske til receptionen?

Der er mange brudepar, der vælger at holde en mindre reception, foruden den store bryllupsfest. En sådan reception holdes typisk direkte efter vielsen, hvorimod den store fest bliver holdt om aftenen. En reception er ideel for jer, der ønsker at invitere mange gæster, men ikke ønsker for mange deltagere ved den store fest.

Har I planer om at holde reception, er der ofte mange spørgsmål, man søger svar på. Hvem skal man invitere? Hvor skal man holde den? Hvad skal der serveres til gæsterne? Dette får du svar på herunder.

Til at planlægge bryllup og bryllupsreception kræver det en del forberedelse. Find hjælp her på Festguru.

Hvad er en bryllups reception?

Det er en mindre formel fest, hvor der ikke er faste festtraditioner. Her er fokus på, at man let og uformelt kan snakke med sine gæster. Den typiske varighed for en reception lyder på et par timer. Herefter tager man som brudepar videre til den store fest.

Til en reception kan man tage sig tid til at tale med kolleger, fjerne familiemedlemmer eller barndomsvenner. Det medfører også, at man kan nøjes med at invitere tæt familie og venner til den store fest. Det er op til hver enkelt brudepar at vurdere, hvorvidt de ønsker at afholde en bryllupsreception.

Hvor afholder man en bryllupsreception?

Der er ikke et bestemt sted, hvor man kan holde en reception. Det kan være i et festlokale, på en restaurant eller i en have. Nogen vælger også at holde den hos brudeparrets forældre. I og med, at det ofte er en mindre formel fest, er det sjældent, at en reception bliver holdt et formelt sted.

Derfor kan du med fordel vælge at gemme slottet, herregården eller det store festtelt til din store fest. Mange vælger at holde deres reception tæt på kirken. Derved undgår man, at de mange inviterede gæster ikke skal bruge for lang tid på transport. Mange vælger dog at holde reception samme sted som selve bryllupsfesten.

Det gøres dog udelukkende, hvis man mener, at det er nemmere at holde begge begivenheder samme sted. Derved er der ikke for meget organisering forbundet med at holde både en reception og en bryllupsfest. Du kan derfor fokusere på at nyde begge fester, i stedet for at tænke på transport, mad, oprydning m.m.

Hvad serverer man til en bryllupsreception?

Det er meget normalt, at man til en bryllupsreception vælger at servere en lettere menu. Det kan bl.a. være en let buffet, noget lækkert tapas, eller derimod et kagebord. Ofte bliver receptionen afholdt midt på dagen, da det er kort efter selve vielsen. Derfor skal der også være plads til mad ved den store festmiddag senere.

Når du skal vælge en menu, der kan serveres til din reception, er det vigtigt, at du har med i overvejelserne, hvorvidt dine gæster skal stå eller sidde. Hvis det blot er en let reception, hvor dine gæster ikke skal sidde, vil det sætte lidt begrænsninger i forhold til valg af mad. Her kan det give mening med en gang tapas.

I sidste ende er det dog op til dig selv, hvad du ønsker at servere til din bryllupsreception.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: