Brudens tale

brudens tale

Det er ikke til ethvert bryllup, at bruden holder en tale. Hvis hun gør, er det ifølge den traditionelle talerække den syvende tale. Hun skal derfor først tale efter værten, toastmasteren, brudens far, gommen, forloveren og brudgommens far. Derfor har der været mange tale allerede, hvilket får flere til at droppe brudens tale.

Brudens tale bliver ofte også placeret som den sidste tale ved festen. Det er toastmasteren, der har til opgave at få det hele til at falde i hak. Det er – som sagt – frivilligt, om bruden ønsker at holde en tale. Langt de fleste kvinder vælger dog at gøre, fordi de gerne vil udtrykke deres kærlighed til deres nye ægtemand.

Hvad skal brudens tale indeholde?

Bruden skal selvfølgelig takke sine svigerforældre. Det skal hun gøre, som noget af det første. På lige fod med gommens tale, så skal brudens tale også være bygget op omkring den store kærlighed til den nye ægtefælle. I denne tale kan bruden fx også berette om, hvordan hun mødte din udkårne for første gang.

Hun kan dog også berette om små sjove, søde eller tankevækkende episoder, som bruden har oplevet med sin gom. Det er også en normal kutyme, at bruden laver en liste over egenskaber, som hun sætter stor pris på hos sin ægtemand. Det er selvfølgelig op til bruden, hvor meget hun ønsker at uddybe disse egenskaber.

Blandt mange brude er det også populært, at man vælger at slå et lille slag for ligestillingen. Det kan man fx gøre ved at takke sine svigerforældre for, at man nu får lov til at være hende, der skal passe på deres ’lille dreng’. 

brudens taleKærligheden skal være i højsædet

På trods af, at det skal være en tale, hvor kærlighed er i højsædet, så er humor dog også altid en god idé at have med i talen. Der er mange, der har en forventning om, at det er de mandlige talere, der kommer til at stå for de vittige indslag, mens kvinderne derimod holde sig til de mere følelsesladede indslag.

Der er dog intet, der står i vejen for, at man som kvinde går en smule utraditionelt til værks, hvilket kan gøres ved at sende nogle veltilrettede jokes afsted under talen. Det er dog ikke sikkert, at det er noget, du har lyst til. Hvis du gerne vil holde fokus på det mere følelsesladede, så er det naturligvis ikke noget problem.

Det handler om at udtrykke kærlighed til sin ægtemand

Der er ikke mange ting, der skal være et fokus i brudens tale. Det er en tale, der blot skal handle om at udvise sin kærlighed til sin nye ægtemand. Det er op til dig selv at vurdere, hvordan du har lyst til at gøre dette. Der er mange, der blot nøjes med at holde en tale, men man kan også synge, danse, mime eller noget fjerde.

Hvis du beslutter dig for at holde en tale til dit bryllup, så er det essentielt, at du forbereder dig nøje. Det skal være en tale, der er gennemarbejdet, for det er selvfølgelig en tale, der vil betyde meget for din ægtemand.

Du kan få flere ideer til hvordan talen skal forgå i videoen herunder:

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: