Bordplan til bryllup

bordplan bryllup

Bordplan til bryllup

Bordplanen er et af de store emner forbundet med bryllupsplanlægningen. Er det en bordplan, der byder på traditionelle højbord, eller bruger du mindre og runde borde? Skal man placere børnene ved eget bord, eller er det bedre at sprede dem ud? Kan ham der sidde ved siden af hende der? Der er meget, der skal overvejes.

Det er ikke blot svært at lave en bordplan, men vil ofte også være tidskrævende at lave en bordplan. Der er mange aspekter, der skal gå op i en højere enhed. Heldigvis kan du herunder blive klogere på, hvordan din bordplan skal sammensættes.

bordplan til bryllupForskellige personligheder skal tilpasses

Det er meget vigtigt for festens udfald, at jeres gæster ikke bliver blandet for meget. Når du skal sætte gæster sammen, skal du have fokus på deres humør, opførsel, ligheder, svagheder og forskelligheder. Det er vigtigt, at det er ud fra dette, at du skal planlægge bordplanen.

Der er en gammel tradition, der siger, at forlovede og ugifte par skal sidde sammen. Det er dog ikke en regel, at man skal gøre dette. Hvis du mener, at det er en større gevinst for festen at splitte dem ad, så skal I blot gøre det. Derfor er det op til dig selv at vurdere dette.

Forsøg at sætte folk sammen, der har noget tilfælles

En god idé er at sætte folk sammen, der har noget tilfælles, da de derved også har noget at tale om. Dertil er det også en god idé, at I sørger for at fordele humørbomberne ud, så de bliver fordelt jævnt. De kan nemlig være med til at starte samtaler og sætte gang i festlighederne rundt omkring i lokalet.

Er der handicappede eller svage ældre med til festen, er det vigtigt, at der tages højde for dem. Sæt dem nær folk de kender, så de kan få hjælp, hvis det bliver nødvendigt. Er der mange børn med til festen, er det ofte også en god idé at lave et børnebord, hvor de alle kan placeres.

Hvis der ikke er synderligt mange børn med, så bør du i stedet placere børnene tæt på deres forældre. Langt de fleste børn, der er ældre end 13 år vil dog gerne være en normal del af festen. Derfor er det ikke sikkert, at de har lyst til at blive placeret ved børnebordet.

Hvad du ikke bør gøre

Der er flere forskellige ting, som du ikke bør gøre, når du skal lave bordplan. Det er vigtigt, at der tages højde for dette. Noget af det, der er vigtigt ikke at gøre, er blandt andet nedenstående:

  • Du bør undgå at placere folk sammen, som I på forhånd ved ikke kan lide hinanden.
  • Dertil er det også en god idé at sætte gæster sammen, hvis de er meget forskellige. Her er det især vigtigt at adskille de folk, der har store holdningsmæssige uligheder, da det kan føre til en uønsket diskussion.
  • Undgå også placere folk sammen, der har en tendens til at gå til alkoholen. Derved undgår I nemlig, at jeres romantiske bryllup pludselig ender som en abefest. Hvis de gerne vil gå til den, så kan disse personer altid søge sammen senere på aftenen, når middagen er overstået.

Dertil bør det også gøres klart, at der ofte er en relativt fast placering af det nygifte par og nærmeste familie, som du ikke bør bryde. Er der tale om et langt bord, skal parret side inderst, mens deres forældre sidder på hver side af dem. Efter forældrene er det også meget normalt, at man placerer brudeparrets bedsteforældre.

Herefter er der dog ikke rigtigt nogle regler for, hvordan resten af familien skal placeres. Mange har et ønske om også at have deres familie tæt på sig, hvilket tæller alt fra onkler til søskende. De fleste vælger at følge den førnævnte opskrift, men det er dog ikke alle, der gør det, hvorfor det også er helt op til jer selv.

Som udgangspunkt, så er det vigtigt, at I har fokus på at lave en bordplan, der lægger op til, at det bliver en hyggelig middag. Alle skal nemlig være glade, festen skal være livlig, og der skal skabes en god stemning. Det er en bordplan en stor del af, da folk selvfølgelig skal placeres sammen, så de kan tale med hinanden.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning og festmusik (og alt andet til fest). Vi har samlet de bedste bands, festmusikere, tryllekunstnere og komikere indenfor alle prisklasser, så I kan finde den perfekte til jeres event. Find den bedste festmusik her, forrygende festunderholdning her, eller måske en tryllekunstner her, der kan give jeres gæster en fantastisk oplevelse. 

Del: