• Gør jeres event perfekt!
  • Find underholdning, Festmusik og meget mere!
  • Nemt og simpelt overblik
Menu

Børnelege

Børnelege – 5 sjove

Det er ikke alle lege, der er en lige stor succes hos børn. Derfor er det også noget, der skal tages højde for, i tilfælde af, at du skal holde en børnefødselsdag el.lign. Hvis du skal det, så er det en god idé at finde en række gode lege på forhånd. Hvis du gerne vil det, så kræver det dog, at du faktisk har idéer til at finde nogle lege.

Hvis du ikke selv har nogle sjove idéer til lege, der kan leges, så er du kommet til det helt rette sted. Herunder kan du finde hele fem forskellige lege, der hver især egner sig godt til at blive lege af børn. Fælles for dem er, at de kan bruges til alt lige fra en børnefødselsdag til underholdning ved en fest, så forældrene kan more sig.

1. Gemmeleg

Hvis der er en leg, der altid er en stor succes blandt børn, så er det gemmeleg. Det er dog en leg, der er bedst at lege, hvis man har god plads. Det er ikke nemt at gemme sig, hvis der ikke er nogle gemmesteder. Derfor er det faktisk også en leg, der fungerer rigtig godt, hvis børnene skal lege udenfor.

Dertil er det også en god leg, da man ikke behøver at forklare reglerne til dem, der skal være med. Her er der nemlig tale om en leg, som alle kender. Derfor er der også kun en meget lille sandsynlighed for, at du bliver nødt til at sætte børnene ind i reglerne.

Det er dog en god idé fx at afgrænse området, hvor man må gemme sig, hvis man leger det udenfor.

2. Stoleleg

Her er der igen tale om en leg, som de fleste kender til. Den elges ved at der placeres stole nok til alle børn i en rundkreds. Herefter er der én, der udpeges til at være ’den’, og skal stille sig i midten. Den der sidder til højre for den tomme stol, skal flytte sig til venstre over på den tomme plads.

Nu bliver næste stol fri, og så er det igen den, der sidder til højre for den, der skal flytte sig over. Sådan skal alle flytte sig rundt, så stolen bliver fyldt ud, uden at ham eller hende, der er ’den’, når at sætte sig ned. Hvis det lykkes for ham eller hende, der er ’den’ at sætte sig ned, så går turen videre til den, der ikke nåede det.

3. Bjørnen sover

Dette er også en klassisk leg for de små. Den går ud på, at der er en person, der skal lege bjørn. Han eller hun skal lægge sig på gulvet, mens resten af de deltagende børn skal gå rundt om bjørnen. Imens de gør det, skal de synge:

’Bjørnen sover, bjørnen sover, i sin lune hule. Han er ikke farlig, når man bare er varlig, men kan dog, men man kan dog ikke på ham tro’.

Efter de har sunget dette, så vågner bjørnen og skal forsøge at fange én af de andre. Den der bliver fanget af bjørnen, skal være bjørn næste gang. Der er dog også nogen, der vælger at spille med, at ham eller hende, der bliver fanget, i stedet skal forlade spillet.

4. Skibet er ladet med

Til denne leg skal der bruges en bold eller lignende. Alle deltagere skal sidde i en rundkreds, hvorefter legen startes ved at sige: ’Skibet er ladet med H’ og dernæst kaste bolden (eller det valgte objekt) videre til én af de andre deltagere.

Alle skal nu tælle langsomt ned fra 10, mens den, der har skibet, skal nå at sige et ord, der begynder med H. Når han eller hun har gjort dette, så skal skibet kastes videre, mens man siger ’Skibet er ladet med…’. Et svar må kun bruges én gang.

Man kan lege legen på flere måder. Fx at man ryger ud, hvis man ikke når at sige et ord. Så kan man blive ved med at spille, indtil man står med en vinder.

5. Hvem er morderen?

Dette er også en leg, som mange har prøvet at lege i skolen. Til en start skal alle børn placeres i en rundkreds. Herefter er der én, der skal udvælges til at gå udenfor døren (eller blot lukke øjnene). Han eller hun må ikke vide, hvem der er morderen.

Når morderen er blevet valgt, så skal gætteren hentes eller åbne sine øjne. Nu går det ud på, at morderen skal forsøge at blinke til de andre i rundkredsen. Hvis man bliver blinket til, så skal man lade som om, at man falder død om.

Det skal morderen blive ved med, indtil han eller hun er blevet afsløret, eller indtil alle er faldet død om. Det er en leg, der specielt er sjov, hvis man er mange deltagere.

Der er mange forskellige typer af lege til børn. Find andre kategorier på wikipedia.

Skriv en kommentar