80 års fødselsdag

80 års fødselsdag

Hvis du har fået til opgave at arrangere en 80-års fødselsdag, hvad enten det er din egen eller ej, er der mange ting, der skal være styr på.

Det er selvfølgelig vigtigt, at der er styr på mad og drikke, men det er nærmest selvsigende. Hvad mange glemmer er, at der også skal være styr på tale, indslag og kort.

I og med, at det er sjældent, at det er fødselaren selv, der står for at arrangere fødselsdagsfesten i denne alder, er det som regel børn eller børnebørn, der står for tale, diverse indslag m.m. Er det noget, du har brug for inspiration til, er du heldigvis havnet det rette sted.

Idéer til tale

Når man skal holde en tale til en fødselsdagsfest, er det vigtigt, at det er en personlig tale. Det er selvfølgelig gældende, uanset om det er en 80- eller 16-års fødselsdag.

Af denne grund er der faktisk heller ikke kun én rigtig måde at skrive og holde en tale på i en sådan forbindelse. En god idé er dog, at du fra start beslutter, hvorvidt den skal være sentimental og kærlighedsfyldt eller humoristisk og fyldt med vittigheder og anekdoter.

Noget af det vigtigste er nemlig, at du sørger for at holde en rød tråd hele vejen igennem. Ikke dermed sagt, at du ikke kan have en sjov historie i en kærlighedsfyldt tale – det kan du sagtens, men du skal passe på med, at det ikke fjerne fokus fra kerne i talen.

Idéer til indslag

Leder du efter gode idéer til indslag, der egner sig godt til en 80-års fødselsdag, er der naturligvis et hav af muligheder.

I denne sammenhæng er der dog flere overvejelser, man er nødt til at gøre sig. Blandt andet er man nødt til at finde ud af, om man ønsker at inddrage fødselaren eller ej. Ønsker man dette, skal man selvfølgelig tage højde for, at vedkommende er 80 år gammel.

Vil man gerne det, skal det derfor være noget, der er forholdsvis roligt såsom:

  • Quiz
  • Tip en 13’er
  • Mal et maleri til fødselaren
  • Seddel under tallerkenen

Idéer til kort

Når du skal skrive et kort til en fødselar, er der flere måder at gøre det på. Til trods for, at man skulle tro, at det er med til at gøre det lettere, så forholder det sig faktisk omvendt.

Inden du giver dig i kast med at skrive dit kort, bør du planlægge det. Det vil sige, at du skal starte med at finde ud af, om det skal være langt eller kort, skal det være fyldt med anekdoter, og om det skal være fyldt med kærlighed.

Det vigtigste ved at skrive et kort til en person, der har fødselsdag er, at man sørger for at skrive et kort, der er personligt. Du skal derfor ikke forsøge at finde en standardløsning. Derimod skal du skrive lige fra hjertet, så det er tydeligt fra modtager, at det er et kort, der er skrevet af netop dig.

Vil I gøre jeres kommende fest eller event til noget helt specielt? Festguru er Danmarks nye portal for festunderholdning, festmusik, bryllupsmusik, tryllekunstnere mm.. Kontakt vores artister direkte, eller opret en forespørgsel og modtag tilbud fra artister, der matcher jeres ønsker.

Find fantastisk underholdning eller festmusik!
80 års fødselsdagsfest

Lejlighedssange

Lejlighedssange – Find de bedste lejlighedssange her Det er sjældent, at der holdes større fest uden sangindslag i Danmark. Danskerne

Læs mere »

Drikkeviser

Drikkeviser – Find de bedste drikkeviser her Der findes et hav af sjove drikkeviser, der kan bruges til fester. Nogle

Læs mere »

Del: